L’ARABESQUE

location: Milan
year:
2010

In order to be irreplaceable one must always be different“.

| Coco Chanel |

The project involves the reorganization of the commercial space for a chain of vintage style clothes. The shop is located in the center of Milan in an existing building of the sixties, overlooking Largo Augusto.

The definition of the architectural layout follows the corporate image of the brand, through the exhibition of craftsmanship in the treatment of materials, metal carpentry and decoration.

The space is organized on two levels connected by a staircase with blue resin finish: the upper floor, sustained by slender columns with a circular section, is characterized by greater intimacy. The colors of the shop are based on champagne hue, enriched by horizontal stripes and inspired by models of the ’50s. The lighting project is divided into two different parts: the decorative one, consisting of large hanging chandeliers, floor and table lamps in classic style and the technique one that provides the illumination of the cabinets and the inner double-height space, with large headlamps on tracks inspired by the world of cinema.





www.larabesque.net